Održan dvodnevni program terapijskog jahanja na Pelješcu u sklopu projekta "Hipoterapijom do osmijeha"

hipoterapija

U sklopu provedbe projekta “Hipoterapijom do osmijeha”, Udruga djeca Pelješca je u suradnji s partnerskim organizacijama UFRTZ Centar Ritam s konjem, Konjičkim klubom Grabarije Knin i Regionalno agencijom DUNEA, 15. i 16. lipnja, održala dvodnevno terapijsko jahanje na Pelješcu.

Terapijsko jahanje namijenjeno je djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a sudjelovali su korisnici s područja Neretve, Korčule, Mljeta, šireg područja Dubrovnika i poluotoka Pelješca.

Događaju su sudjelovali i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, načelnici općina Ston i Janjina Vedran Antunica i Vlatko Mratović, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine DNŽ Žaklina Marević i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim djelovima prirode DNŽ Marijana Miljas Đuračić.

hipoterapija 1

Svrha uspostave projekta je da se uz dovođenje stručnjaka, odnosno hipoterapeuta s njihovim konjima na poluotok Pelješac, omogući djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pružanje terapija s konjima na području u kojem žive. Projektom je predviđeno održavanje još jednog ciklusa hipoterapija u rujnu 2024. godine.

Omogućavanje edukacijske rehabilitacije najranjivijim skupinama i njihovo uključivanje u društveni život, doprinos poboljšanju kvalitete života na poluotoku, upoznavanje s hipoterapijom kao vrstom edukacijske rehabilitacije te podizanje svijesti roditelja i javnosti o djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom najvažniji su ciljevi ovog projekta.

Projekt "Hipoterapijom do osmijeha" započeo je 1.5.2024. i trajat će do 31.10.2024., a sufinanciran je u iznosu od 6.964,00 € sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u sklopu Javnog poziva za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.