Međunarodni seminar "Pretvaranje pješačkih staza u uspješan turistički proizvod"

HikingBarcSem2

Turistička zajednica Katalonije (Španjolska) zajedno sa svojim partnerima u projektu HikingEurope 27. rujna 2016. u Barceloni organizirala je jednodnevni seminar, sufinanciran od strane Cosme programa Europske unije. Na projektu kao partner sudjeluje i Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Seminar, održan s ciljem razmjene iskustava najboljih praksi između stručnjaka i publike kako bi se pronašao najbolji pristup u pješačkom turizmu, sastojao se od tri panela na teme:
RAZVOJ PROIZVODA: Razmjena dobre i loše prakse u razvoju proizvoda o planinarenju i ruralnom turizmu; Identificiranje ključnih čimbenika uspjeha / neuspjeha; Identificiranje ključnih resursa za uspješnost proizvoda.
SURADNJA: Tko su javni i privatni partneri koji se trebaju udružiti za uspješno planinarenje / ruralni turistički proizvod? Top-down ili bottom-up iskustva? Tko treba koje ključne aktivnosti napraviti kako bi bio uspješan? Treba li strukturirati / formalizirati suradnju?
Komercijalizacija / DISTRIBUCIJA: Koji su najbolji kanali informiranja kupca o proizvodu? Kanal za prodaju? Online / Offline mix? Individualna vs. organizirana putovanja? Potreba za turističkim paketima? Uloga turoperatora? Koje su potrebe turoperatora od dionika iz destinaciji?

HikingBarcSem3

Na seminaru je sudjelovalo skoro 300 sudionika, prvenstveno javnih institucija u turizmu, organizacije upravljanja destinacijom, privatnih turističkih tvrtki i obrta koji se bave ruralnim turizmom, turoperatora, nevladine organizacije i istraživači, te zaljubljenici u pješačenje itd.
Stručnjaci na panelima bili su prvenstveno predstavnici regija koje sudjeluju u projektu HikingEurope: Katalonije, Emilia-Romagne, Donegala iz Irske, Dubrovačko-neretvanske županije, Pirineu Emoció, Nature Friends International, NIT iz Kiela, Sveučilišta Girona te vrlo zanimljivi stručnjaci relevantne tematike: Prof. Xavier Font, Islandska turistička zajednica, Wanderhotels iz Austrije, Prirodni centar Haltia iz Finske, Turoperatori europskih planinarskih tura.

HikingBarcSem1

Ispred DUNEA-e na seminaru je sudjelovala Gorana Margaretić, govoreći na prvom panelu, na temu razvoja proizvoda Rural Dubrovnik Neretva, koji uključuje za sada dvije tematske turističke ceste – Pelješac i Neretvu, ali i razvoj tradicijskih proizvoda, vina i ostale ponude ruralnih prostora Dubrovačko-neretvanske županije.

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem