DUNEA i WISEPower projekt na WIND Samitu Europe 2016 u Hamburgu

WISEPHamburg

U sklopu projekta WISEPower čiji je partner i DUNEA, u Hamburgu je od 27.-29. rujna 2016. održan završni sastanak projektnih partnera te predstavljanje projektnih rezultata i iskustava široj publici u sklopu događanja Wind Summit Europe 2016.


Projekt WISEPower za zadatak je imao poboljšati dijalog između investitora i projekata iskorištavanja energije vjetra, javne uprave i administracije te lokanog stanovništva kako bi ovaj način korištenja obnovljivih izvora energije bio društveno prihvatljiviji. Projekt je ugovoren u sklopu EU Okvirnog programa konkurentnosti i inovacija (engl. Competitive and Innovation Framework Program), Inteligentna energija Europe (engl. Intelligent Energy – Europe) zajedno sa 15 partnera iz cijele EU i ukupne vrijednosti od nešto više od 1,5 milijuna eura, od čega je proračun DUNEA- e bio gotovo 40.000 eura (stopa sufinanciranja EU je iznosila 75%). S krajem listopada nakon 30 mjeseci završile su projektne aktivnosti te su predstavile široj javnosti u sklopu Wind Summit Europe 2016 događanja u Hamburgu. Izazovi koji se javljaju u realizaciji projekata iskorištavanja energije vjetra su od velike važnosti ne samo za investitore već i za zajednicu u kojoj se planiraju i realiziraju pa će rezultati uvelike doprinijeti budućim projektima. Glavni rezultat projekta je definirana metodologija za komunikaciju i suradnju svih dionika projekata korištenja energije vjetra, temeljena na stručnim analizama i smjernicama te provedenim iskustvima projektnog partnerstva.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem