Korčula i maslinovo ulje kao turistički proizvod

ulje2

Kroz EU projekt ''Well - O - Live'' trenutačno se provodi mapiranje turističkih sadržaja na otoku Korčuli. Naime, Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja provodi ovaj projekt na području Dubrovačko-neretvanske županje, odlučila je za promociju destinacije značajne po maslinama i maslinovom ulju odabrati upravo Korčulu. Cilj je promovirati cijeli otok, što zbog ruralne ponude, što zbog zaštićene oznake izvornosti 'Korčulanskog maslinovog ulja' na razini EU.
U suradnji s turističkim zajednicama s otoka, prikupljaju se podaci o ruralnoj ponudi, kulturnim i prirodnim znamenitostima, muzejima, gastronomiji, smještaju, manifestacijama, turističkim agencijama te uljarama i ponudi maslinovog ulja. Nakon mapiranja slijedi osmišljavanje turističkih paketa na bazi prikupljenih podataka, od strane projektnog partnera, a za promociju će biti zadužen poznati bloger koji će svojim video uratcima u svim zemljama partnerima promovirati turizam uz poveznicu maslinovog ulja.
Projekt ''Well - O - Live'' – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja, sufinanciran je kroz program Europske Unije COSME. Projektom se želi stvoriti turistički proizvod na bazi maslinova ulja ispreplićući edukaciju i zabavu, te stvarajući ruralnu destinaciju atraktivnijom, življom i vrijednijom investiranja. Ujedno se želi potaknuti razvoj gospodarstava boljim i profesionalnijim marketinškim pristupom tržištu. U tom smislu 8. i 9. prosinca, u Hotelu Lero u Dubrovniku, organizira se i radionica ''Experience Lab WellOlive'' koja na nekonvencionalan način pristupa temama dizajna, menadžmenta i inovacija u promociji turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Ova praktična radionica fokusirana je na kulturu i tradiciju maslinovog ulja, a namijenjena je pružateljima usluga u turizmu, lokalnim operatorima, donositeljima odluka te studentima.

OliveXL
Well-O-Live projekt gradi transnacionalnu mrežu koja povezuje osam privatnih i javnih aktera iz sedam europskih zemalja: Bugarske, Hrvatske, Finske, Grčke, Francuske, Italije i Španjolske.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem