Poziv na rješavanje ankete o otpadu

urbanwaste2

Otpad nije samo ekološki problem već predstavlja i gospodarski gubitak. Godišnje Europljani proizvedu u prosjeku 481 kilogram komunalnog otpada! Kako promijeniti način proizvodnje i potrošnje da bismo proizvodili sve manje otpada uz istovremenu uporabu otpada kao resursa?


Projekt Urbane strategije gospodarenja otpadom u turističkim gradovima (URBAN-WASTE) bavi se problematikom prevencije i upravljanja otpadom u gradovima s visokom stopom turizma. Cilj je smanjenje proizvodnje otpada kao i poboljšanje gospodarenja komunalnim otpadom te ponovno uvođenje otpada kao resursa u urbane tokove. Projekt je započeo u lipnju 2016. godine, a trajat će tri godine. U njegovoj provedbi sudjeluje 28 partnera iz 13 različitih europskih zemalja, a Regionalna razvojna agencija DUNEA jedini je hrvatski partner.

 

urbanwaste1

URBAN-WASTE će provesti metaboličku analizu, kvantificirajući protok materijala koji prolaze kroz pilot područja. Također, kroz projekt će se prikupljati uvidi i mišljenja stručnjaka koji se bave gospodarenjem otpada, stanovnika koji rade u sektoru turizma i turista kako bi se došlo do zaključaka na koji način turističke aktivnosti utječu na proizvodnju i upravljanje otpadom na 11 pilot lokacija diljem Europe.
Područje Dubrovačko-neretvanske županije je jedna od pilot lokacija, stoga pozivamo sve stanovnike naše Županije koji djeluju na PODRUČJU GOSPODARENJA OTPADOM (upravna tijela za gospodarenje otpadom, tvrtke i obrti za prikupljanje, obradu i procesuiranje otpada, ekološke udruge,…) i / ili u SEKTORU TURIZMA (hotelijeri, ugostitelji, turističke agencije, vodiči,…) da rješavanjem sljedećih anketa daju svoj doprinos u formiranju strategija za prevenciju i upravljanje otpadom:
ANKETA ZA DIONIKE IZ SEKTORA GOSPODARENJA OTPADOM
ANKETA ZA DIONIKE IZ SEKTORA TURIZMA
Po ispunjanju molimo elektronskim putem dostavite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem