Prihvaćena Razvojna strategija DNŽ i Strateška studija utjecaja na okoliš

StrategijaRadionica

Na III. sjednici Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije usvojeni su prijedlog nacrta Razvojne strategije Dubrovačko-neretvanske županije 2015-2020 i Strateška studija utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije.

Sjednica se održala 5. prosinca u Hotelu Adria, a prisustovali su članovi Partnerskog vijeća te predsjednik Instituta za razvoj i međunarodne odnose Mario Polić i voditeljica projekata u DVOKUT-ECRO Ivana Šarić, koji rade na izradi Strategije i Studije.
Mario Polić, u funkciji predstavnika izrađivača Razvojne strategije, istaknuo je tri glavna cilja strategije: diverzificirati gospodarstvo, poboljšati održivo upravljanje prostorima, resursima i infrastrukturom te poboljšati kvalitetu života i osnažiti institucionalne kapacitete, ljudski i društveni kapital. Ivana Šarić, u funkciji predstavnice izrađivača Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije, zaključila je kako je provedba Razvojne strategije prihvatljiva za okoliš uz provođenja mjera smanjenja, sprječavanja i ublažavanja utjecaja proizašlih iz Studije.
Nakon što je Partnersko vijeće jednoglasno prihvatilo ove dokumente, oni se šalju na usvajanje na Županijsku skupštinu.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na: