Projekt Well-O-Live: Kako lokalnu tradiciju pretvoriti u ponudu za turiste

WellOliveRadionica1

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je više od pola milijuna rodnih stabala maslina. Maslinovo ulje dio je tradicije življena na ovim prostorima no, za razliku od primjerice vina, ulje je puno manje turistički valorizirano iako ima veliki potencijal. Upravo je ovo glavna tema dvodnevne radionice koja se u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, kroz EU projekta ''Well-O-Live'' – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja, 8. i 9. prosinca održava u Dubrovniku.

WellOLiveRadionica2

Experience Lab (XLab) je nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Ova praktična radionica fokusirana je na kulturu i tradiciju maslinovog ulja, a namijenjena je pružateljima usluga u turizmu, turističkim agencijama, donositeljima odluka i studentima te besplatna zapolaznike.
Stručnjaci iz agencije Destination Makers, u suradnji sa Sveučilištem Istočne Finske i najboljim lokalnim praksama vezanim uz maslinovo ulje, pokazat će kako lokalnu tradiciju i posao temeljen na tome pretvoriti u iskustvo koje se može ponuditi posjetiteljima te kako ponudu koju destinacija već ima osvježiti i unaprijediti.

WellOliveRadionica3
Ispred Dubrovačko-neretvanske županije polaznike je pozdravio zamjenik župana Davorko Obuljen, a ispred DUNEA-e zamjenica direktorice Helena Brčić. Radionica se nastavlja i u petak praktičnim radom u grupama i temama od predstavljanja koncepta osobnosti do digitalnog marketinga.

WellOLiveRadionica4

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem