Projekt SHERPA – Zajedničko znanje za energetsku obnovu zgrada javne uprave

sherpakick1

Predstavnici Regionalne razvojne agencije DUNEA sudjelovali su na prvom partnerskom sastanku projekta SHERPA koji je u prosincu održan u Barceloni, sjedištu vodećeg partnera projekta.
Projekt SHERPA (SHared knowledge for Energy renovation in buildings by Public Administrations) se provodi u sklopu programa Interreg Mediteran. Trajat će tri godine, a ukupna vrijednost mu je 3.591.689,35 eura, od čega je za projekne aktivnosti koje će provoditi DUNEA predviđeno 202.463,20 eura. Osim DUNEA-e, koja je jedini hrvatski predstavnik u projektu, partnerstvo sačinjavaju institucije iz Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Malte.

sherpakick2

Glavni cilj projekta je ojačati kapacitete javne administracije na regionalnoj i lokalnoj razini za poboljšanje energetske učinkovitosti u javnim zgradama i smanjenje emisije CO², a jedan od glavnih očekivanih rezultata je izrada 100 projekata energetske obnove javnih zgrada u osam partnerskih regija s planiranim smanjenjem potrošnje energije i emisije CO² za 25%.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem