Odlične ocjene za praksu u Bruxellesu

BriselMladi

Već šest godina Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo čak 50 mladih. Prema rezultatima ankete koju je Ured ovaj mjesec proveo među bivšim praktikantima svi su s visokim ocjenama ocijenili organizaciju, program, korisnost i rezultate same prakse. Jedina preporuka za poboljšanje odnosila se na dužinu trajanja prakse za koju su se paktikanti izjasnili da bi voljeli da je trajala vremenski duže.
- Smatram da je praksa u Bruxellesu vrlo korisno iskustvo za stvaranje općenitog dojma o načinu rada i funkcioniranja same EU kao i njezinih institucija te bolji uvid u mogućnosti koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici EU-a. Isto tako smatram ovo iskustvo vrlo korisnim jer time ne samo da se stječe radno iskustvo već i iskustvo u vrlo dinamičnom okruženju izvan vlastite države, u krugu ljudi različitih nacionalosti i kultura što upotpunjuje ovaj oblik prakse kao jedinstvenu mogućnost koja se pruža mladim ljudima – jedan je od komentara bivših paktikanata.
Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku potpisale su Sporazumi o suradnji s DUNEA-om, tako da ovu izvanrednu mogućnost učenja imaju studenti Sveučilišta u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnog Sveučilišta LIBERTAS, koji su slali svoje studente na praksu u ured DNŽ u Bruxelles. I njihovi komentari pozitivno ocjenjuju mogućnost ovakve prakse:
- Smatramo da je korisna jer studenti imaju mogućnost upoznati rad europskih institucija, raditi u međunarodnom i multikulturalnom okruženju, steći nova praktična znanja i vještine i na taj način pridonijeti osobnom (i profesionalnom) razvoju i rastu – UNIDU.
- Smatramo da je praksa izuzetno korisna jer na adekvatan način zaokružuje obrazovni proces naših studenata – LIBERTAS.
- DUNEA je jedini partner preko kojeg naši studenti mogu upoznati način rada agencije u Bruxellesu te se upoznati s projektima sufinanciranim iz EU – RIT.
Za novi krug prakse, za kojeg su prijave trajale od 15. veljače do 15. ožujka, prijavilo se 23 mladih, a kojih osam su najbolji i tko će u svibnju putovati za Bruxelles znat će se uskoro, nakon evaluacije prijava i sastanka Povjerenstva.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem