Sastanak horizontalnog projekta BleuTourMed

BleuTourMedSast

Predstavnici Regionalne razvojne agencije DUNEA sudjelovali su na partnerskom sastanku horizontalnog projekta BleuTourMed na temu održivog razvoja turizma i očuvanja obale koji je održan u Marseilleu 16. i 17. ožujka 2017.
Horizontalni projekti su novost u programskom razdoblju 2014. - 2020. Kroz program transnacionalne suradnje INTERREG MEDITERRANEAN zaduženi su za izgradnju aktivnosti u zajednici, zajedničku komunikaciju i zajedničku kapitalizaciju relevantnih projekata.

BleuTourMed team

Sastanku su prisustvovali predstavnici institucija koje kroz provedbu 14 projekata u mediteranskim gradovima traže rješenja za negativne posljedice masovnog turizma. Jačanje kulturnog identiteta, promocija ruralnih destinacija i aktivnosti izvan centara turističkih gradova neki su od postavljenih ciljeva pomoću kojih bi se smanjio negativan učinak turističke sezone, ali i njeno produljenje.
Regionalna razvojna agencija DUNEA u sklopu programa Interreg Mediteran partner je u provedbi projekta BlueMed koji će kroz tri godine istraživanjem podmorja i uspostavnom podvodnih muzeja i parkova doprinijeti razvoju strategija i modela za razvoj održivog turizma na Mediteranu.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem