Predstavljeno vizualno rješenje ''Putevima prošlosti'' i komunikacijska strategija projekta ''Ruralna poučna kulturno-etnografska turistička atrakcija''

PutevimaProslostiSton1

Na sastanku u Stonu predstavljena je završna radna verzija vizualnog indetiteta i komunikacijska strategija projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'', za čije je idejno riješenje zadužena riječka tvrtka Prospekt.

Naime, riječ je o deveteročlanom dizajnerskom timu javnosti od ranije poznatom kao tvorcu novog vizualnog riješenja Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Također je izabrano i novo tržišno ime budućeg turističkog proizvoda koji će proizaći iz ovog projekta - ''Putevima prošlosti''.

PutevimaProslostiSton2
Dobivši natječaj raspisan od strane županijske Turističke zajednice, mladi Riječani iskoristili su pojedine simbole i boje koje ponajbolje ciljanim skupinama, u ovom slučaju turistima, ali i domaćem stanovništvu, objašnjavaju lokacije kulturnih dobara obuhvaćene projektom te njihov sadržaj.

PutevimaProslostiSton3
Podsjetimo, cilj ovog projekta je cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije povezana u jedinstveni turistički proizvod. Nositelj projekta je Dubrovačko – neretvanska je županija, provedbu koordinira Regionalna razvojna agencija DUNEA, a broji još 10 partnera te je težak 32,6 milijuna kuna, od čega 84,99 posto čine bespovratna EU sredstva u iznosu od 27,7 milijuna kuna, osigurana iz Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija''.

PutevimaProslostiSton4
Obuhvaća četiri lokacije koje će, osim prenamjene i obnove, dobiti pogodnost besplatnog pristupa internetu za posjetitelja te dostupnost sadržaja digitalnim putem. Lokacije se nalaze na otoku Korčuli, Mljetu i Dubrovačkom primorju. Pobliže, riječ je o obnovi Palače Ismaeli – Gabrielis u samom Gradu Korčuli čiji prostori već danas služe kao muzej, potom izgradnji novog Muzej zlata i srebra u mjestu Smokvica, rekonstrukciji tzv. Austrijskog puta na Mljetu i formiranje tematske staze Babino polje te obnovi župne kuće u Slanom i prenamjeni u Zavičajnu kuća Dubrovačkog primorja.

 

KulturaTrakaNOVO

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.