Na Partnerskom vijeću DNŽ predstavljena lista prvenstva projekata za financiranje iz ESI fondova

PV4a

Na četvrtoj sjednici Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije, održanoj 7. prosinca 2017., predstavljena je lista prvenstva projekata prema 'Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova'.

Riječ je o natječaju kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om.
Ukupno su pristigla 23 projektna prijedloga iz 16 jedinica lokalne samouprave Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost pristiglih projektnih prijedloga za izradu projektne dokumentacije je viša od sedam milijuna kuna, a procijenjena vrijednost investicija je 125.2 milijuna kuna. Naime, predmet poziva bilo je pružanje financijske pomoći JLS (1., 2. i 3. skupine) u pripremi i izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte za kasniju prijavu na EU fondove.
Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeno je 3.2 milijuna kuna, a župan Nikola Dobroslavić, koji je kao predsjednik Partnerskog vijeća vodio sjednicu, naglasio je kako se provedbom ovog Programa po prvi put sredstva spuštaju na regionalnu, odnosno lokalnu razinu.
Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje okuplja predstavnike različitih dionika razvoja na području jedinice regionalne samouprave (javni, gospodarski i civilni sektor te akademske zajednice), a osniva se s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini jedinice, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i navedenom Uredbom.
DUNEA kao regionalni koordinator, osim što u navedenom Programu surađuje s Ministarstvom, informirala je članove Partnerskog vijeća o izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, na kojoj također radi u suradnji s Ministarstvom.

LISTA PRVENSTVA

 

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem