ROJEKT URBAN-WASTE: Mjere za gospodarenje otpadom za područje Dubrovačko-neretvanske županije

UWZajednica3

U organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, kao dio aktivnosti projekta URBAN-WASTE, 15. prosinca 2017. u hotelu Adria, održana je radionica na temu podizanja razine svijesti o važnosti preveniranja i upravljanja otpadom.

Riječ je o projektu punog naziva ''Urbane strategije gospodarenja otpadom u turističkim gradovima'', finaciranog od strane Europske komisije kroz program Horizon 2020. Događaju su prisustvovali članovi Zajednice prakse projekta za pilot područje Dubrovačko-neretvanske županije, nastavno na radionicu održanu u listopadu ove godine.
Tema sastanka bili su formirani prijedlozi mjera za gospodarenje otpadom koje će se provoditi na našem pilot području, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, za koje se ujedno izrađuje operativni plan. Sastanku je prisustvovala i gđa Aurore Medieu iz francuske institucije ORDIF (Regionalni opservatorij za otpad regije Ile de France) koja je ovom prilikom predstavila glavnu motivacijsku ideju projekta URBAN-WASTE te usporedbu mjera koje će se provoditi na svih 11 pilot područja projekta. Zanimljivo je naglasiti da će Dubrovačko-neretvanska žaupanija provoditi mjere jednake kao grad Santander u Španjolskoj koji je jedan od najboljih primjera za uspješno gospodarenje otpadom. Naime, navedeni grad koristi najnovije tehnologije za gospodarenje otpadom, npr. sve kante za otpatke su opremljene senzorima za prepoznavanje količine i vrste otpada.
Mjere kao dio Operativnog plana za našu županiju, usmjerene su uglavnom na edukacije i podizanje razine svijesti lokalnog stanovništva te će se provoditi u suradnji s članovima Zajednice prakse - jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, komunalnim društvima i ekološkim udrugama. Mjere koje će se provoditi, kao i završni Akcijski plan, bit će predstavljen javnosti u veljači 2018. godine.
Sve novosti možete pratiti na web stranici DUNEA-e kao i na projektnoj web stranici www.urban-waste.eu.

 

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem