Počeli radovi na reciklažnom dvorištu u Slivnom, financiranom iz EU fondova

Slivnoreciklazno

Reciklažno dvorište u Općini Slivno, na lokaciji Pržinovac – Lovorje, vrijedno je više od 2,2 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira iz fondova EU. Nositelj projekta je Općina Slivno, a pripremala ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Radove je, uz načelnika Općine Smiljana Mustapića, otvorila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević.
Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općini Slivno uplaćena su bespovratna sredstva za projekt „Reciklažno dvorište Pižinovac – Lovorje“. Iznos odobrenih bespovratnih EU sredstava, osiguranih kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda, je 1.899.922,57 kuna, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova projekta koji ukupno iznose 2.235.203,03 kuna. 
Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području općine Slivno. Projektom se planira izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, kao i promotivna kampanja usmjerena prvenstveno na lokalno stanovništvo i turističke posjetitelje, kako bi se podigla razina svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja otpada, ali i o postojanju infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada te načinu odvajanja otpada. Otvaranje reciklažnog dvorišta predviđeno je krajem ove godine.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem