Predstavljen Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Grada Metkovića

MetkovicStrategija

Strategija razvoja urbanog područja je temeljni strateški dokument za utvrđivanje i provedbu ciljeva i prioriteta razvoja urbanog područja. Nacrt ove Strategije za Grad Metković za razdoblje 2016. – 2020. , u nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana, izložila je na javnom predstavljanju, 15. siječnja u Galeriji GKS-a Metković, koordinatorica Strategije za Grad Metković Lara Šiljeg. Kao član Partnerskog vijeća Grada Metkovića, na javnom izlaganju sudjelovala je i predstavnica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e.
Urbano područje Grada Metkovića obuhvaća 2,86 % ukupne površine u odnosu na površinu Dubrovačko-neretvanske županije, s udjelom od 16.788 stanovnika ili 13,4%, u odnosu na županiju koja prema popisu iz 2011. ima 122.568 stanovnika.
U viziji i ciljevima stoji da Grad Metković teži postati poduzetnički orijentiran, gospodarski neovisan grad, društveno odgovoran, siguran i ekološki osviješten, s valoriziranom prirodnom, kulturnom i povijesnom baštinom u svrhu razvoja turizma koji u težište svog djelovanja stavlja dobrobiti kvalitetu života svojih građana. Prvi je cilj jačanje gospodarstva kroz ulaganja u razvoj, drugi unaprjeđenje i održivo korištenje infrastrukture, prostora i resursa, a treći podizanje kvalitete života i socijalne uključenosti.
Navedeno je i 14 strateških projekata: Poslovna zona Dubravica, Sportski centar Jelaševac, Luke nautičkog turizma, Lađarski dvori, Cikloturizam, EU projekt Metković, Energetski učinkovita javna rasvjeta, Proširenje odlagališta otpada, Izgradnja kompostane, Most preko Neretve, Priključak na autocestu, Obnova stare zgrade kina, Veletržnica u Metkoviću, Odvodnja viška voda grada Metkovića.
Budući da za provedbu strategije ostaju nepune tri godine, zaključeno je da će se s onim projektima koji ne budu mogli biti završeni barem započeti, a potom će se donijeti nova Strategija.
Javni uvid započeo je 8. siječnja i trajat će do 7. veljače 2018.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem