Festa Sv. Vlaha i ove godine u Bruxellesu

SVlaho2017a

Ured Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu, u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji, već petu godinu zaredom organizira Festu Sv. Vlaha u Bruxellesu.
Ovogodišnja proslava započinje 28. siječnja 2018. čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule puštanjem golubica kao simbola slobode i mira, a za festanjule su izabrani gospari Ivica Sršen i Božo Butigan. Nakon otvaranja Feste održat će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd, uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja 2018., u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, predavanje na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“ održat će ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać, a uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille otvorit će se 'Dubrovačka vinska setemana' . Prezentaciju „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga održat će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA i sommelier Ivo Ivaniš, uz degustaciju zlatnih vina i pobjednika prošlogodišnjeg Festiwinea.
Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem