Informativne radionice za JLS za održivo gospodarenje otpadom

urbanwaste2

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je javni poziv za EU sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.  Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, jedinice lokalne samouprave dužne su na svojim područjima provoditi izobrazno-informativne aktivnosti, a kroz ovaj poziv za to im je osigurano 47,2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za provedbu edukativnih programa. Sredstva su osigurana kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

 

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA na temu natječaja Ministarstva koji je u najavi, organiziraju informativne radionice za izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koje će se održati :

25. siječnja (četvrtak), u gradskoj vijećnici Grada Opuzena, Trg kralja Tomislava 1, Opuzen s početkom u 10:00 sati i

29. siječnja (ponedjeljak) u vijećnici Općine Ston, Trg kralja Tomislava 1, Ston s početkom u 10:00 sati.

Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje. Također, među aktivnostima koje se sufinanciraju su i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu o održivom gospodarenju otpadom; izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

Dodjela bespovratnih sredstava iz ovog poziva obavlja se kroz otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva. Poziv je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova (www.strukturnifondovi.hr) i u sustavu eFondovi na javnom portalu sustava (https://efondovi.mrrfeu.hr). Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.
Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku.

Javni poziv dostupan je na linkovima:

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/provedba-programa-izobrazno-informativnih-aktivnosti-o-odrzivom-gospodarenju-otpadom/

https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=eb3310cd-1023-4f3a-b0e4-11120ddacb93&pozivVersionId=50076348-6a24-456b-aa0e-c480b55b4aba

InformativneJLSotpad

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem