Info radionica za edukativne aktivnosti o otpadu održana u Opuzenu

OtpadOpuzeninfo2

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA, 25. siječnja 2018. u gradskoj vijećnici Grada Opuzena održana je prva informativna radionica za JLS o javnom pozivu Ministarstva zaštite okoliša i energetike za EU sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.
Radionici su prisustvovale jedinice lokalne samouprave s područja doline Neretve. Skup je uvodno pozdravio pročelnik županijskog Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće, dok je u ime DUNEA-e natječaj Ministarstva ukratko predstavila Iva Pozniak.
Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje. Također, sufinanciraju se i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu, izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

OtpadOpuzeninfo1

Dodjela bespovratnih sredstava iz ovog poziva obavlja se kroz otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva, koji je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova (www.strukturnifondovi.hr) i u sustavu eFondovi na javnom portalu sustava (https://efondovi.mrrfeu.hr). Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.
Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku.
Sljedeća informativna radionica održat će se u Stonu, u ponedjeljak 29. siječnja 2018., u općinskoj vijećnici s početkom u 10:00 sati.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem