Javna tribina 'Kulturna baština kao paradigma održivog razvoja'

ZrnoSoliKastio

U sklopu EU projekta 'Povijest na zrnu soli' u Stonu će se 7. veljače (srijeda), s početkom u 11 sati u tvrđavi Kaštio, održati javna tribina pod nazivom 'Kulturna baština kao paradigma održivog razvoja'.

Na tribini sudjeluju: Vinicije Lupis - znanstveni savjetnik i voditelj Područnog centra Dubrovnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Ivo Klaić – pročelnik UO za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije, Vedran Antunica – načelnik Općine Ston i Stane Đivanović – voditeljica Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave.

Nositelj projekta 'Povijest na zrnu soli' je Općina Ston, a kao partneri sudjeluju Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia. Ukupna vrijednost projekta je 61.65 milijuna kuna, ukupni prihvatljivi troškovi 56.62 milijuna kuna, od čega su 85 % bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 48 milijuna kuna. Sufinanciran je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt je planirana rekonstrukcija, uređenje i opremanje pojedinih povijesnih dijelova Stona te njihova turistička valorizacija.

ZrnoSolipozivnica

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem