Radionica o eno i gastro baštini na Pelješcu

IMG 3564

U sklopu EU projekta Povijest na zrnu soli, od 14. do 16. svibnja 2018. održat će se besplatna trodnevna radionica na više lokacija na Pelješcu, a s tematikom prezentiranja gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina.

 Na radionici se može naučiti ponešto o lokalnim proizvodima i procesu njihova stvaranja, tradicionalnoj kuhinji i namirnicama, procesu obrade, kreiranju menija i prezentaciji prema gostu te način serviranja. Osim toga, polaznici radionice imat će priliku upoznati procese proizvodnje vina, temperature i način posluživanja, naučiti više o različitim sortama vina itd..

Vina će polaznicima približiti dubrovačka sommelierka Ksenija Matić. Ova diplomirana ekonomistica menadžmenta RIT Croatia upisala je svoj prvi vinski tečaj 2012. godine, bez ikakvog prethodnog znanja o vinogradarstvu i vinarstvu. Nakon uspješno završene I. razine Hrvatskog Sommelier Kluba, Ksenija je odlučila nastaviti svoju edukaciju putem međunarodno priznate ustanove Wine and Spirits Education Trust (WSET) iz Londona. Osim što organizira vođene degustacije, prezentacije vinarija, edukacije za ugostiteljske objekte, kao najdraži dio posla Ksenija ističe svojevrsnu “vinsku školicu” odnosno poučne vinske radionice u zimskom periodu za lokalno stanovništvo.

Radionica je besplatna, ali je broj sudionika ograničen te su prijave su moguće do 12. svibnja 2018. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 091 250 2588.

PROGRAM RADIONICE

14. svibnja 2018.
ŠKOLJKE I VINO
10:30 - Bota Šare, Mali Ston (Tomislav Šare)
13:00 - Vinarija Vukas, Ponikve (Ksenija Matić, sommelier WSET 3 i Dubravko Vukas, vinar)

15. svibnja 2018.
TRADICIONALNA KUHINJA I VINO
10.00 – Vila Koruna, Mali Ston (Sveto Pejić)
12:30 - Dom vinarske tradicije Putnikovići (Ksenija Matić, sommelier WSET 3)

16. svibnja 2018.
LIKERI I SLATKO
10:30 – Obrt Natura Dalmatia (Nikola Đuračić), Hodilje i Seosko domaćinstvo Ficović, Hodilje (Kate Ficović)

POVIJEST NA ZRNU SOLI Prezentiranje eno i gastro baštine

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem