DUNEA i DURA predstavile EU projekte

Dani otvorenih vrata EU projekata Sponza 1

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA u suradnji s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika DURA, u petak 11. svibnja, ispred palače Sponza predstavila je uspješne projekte sufinancirane iz fondova Europske unije.

 

 

Informativni štand obišli su župan Nikola Dobroslavić, koji je pozdravio uspješno povlačenje financijskih sredstava i realizaciju velikog broja projekata na području Županije, te direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Na informativnom štandu građani su saznali više o procesima apliciranja i provedbe projekata kao i detalje o najuspješnijim projektima. Između ostalog, predstavljen je projekt URBAN-WASTE u sklopu kojeg se razvijaju urbane strategije gospodarenja otpadom u turističkim gradovima i mjere za bolje upravljanje otpadom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a s posebnim naglaskom na morski otpad.

Predstavljene su i dvije tematske turističke staze koje je oformila Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s DUNEA-om u okviru krovnog projekta Rural Dubrovnik Neretva: Pelješac - vinsko carstvo i Neretva - dolina života. Novo izdanje brošure u kojoj su navedeni svi turistički subjekti Pelješca tiskano je u sklopu projekta Povijest na zrnu soli, a moglo se besplatno preuzeti na informativnom štandu kao i brojni drugi promotivni materijali.

Dani otvorenih vrata EU projekata realizirani su u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i kampanje koju provodi Europska komisija pod nazivom Europa u mojoj regiji, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe. Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održavaju se od 5. do 13. svibnja.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem