Započinje provedba projekta COASTING

coasting

Prvi partnerski sastanak projekta COASTING, na kojem su sudjelovali predstavnici DUNEA-e, održan je u Rimu, od 22. do 23. svibnja u organizaciji Regije Lazio.

 

Cilj projekta je unapređenje integriranog upravljanja obalnim područjem i održivim turizmom, a nositelj je Savez gradova i općina Andaluzije (Španjolska). Osim DUNEA-e, projektni partneri su Regija Lazio (Italija) te Regionalni odbor Gozo (Malta), Sapienza Sveučilište u Rimu (Italija), AMP Metropolis (Francuska), Regija Epirus (Grčka), Općina Saranda (Albanija) i Regija Sicilija (Italija).

Integralno upravljanje obalnim područjem podrazumijeva održivi razvoj obale u gospodarskom, socijalnom i kulturnom smislu uz neophodno očuvanje prirodnih resursa i ekosustava, a provodi se usklađivanjem javnih i privatnih inicijativa i svih odluka javnih vlasti na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Dubrovačko-neretvanska županija izradila je Smjernice za integralno upravljanje obalnim područjem 2011. godine, tada prvi dokument takve vrste na regionalnoj razini u Hrvatskoj, kojim su prepoznati ključni problemi: litoralizacija, nedovoljno razvijena infrastruktura, neplanski rast turizma, neučinkovito upravljanje pomorskim dobrom i drugi. Vrtoglavim porastom broja turista došlo je do potrebe za novim rješenjima.

Projektom COASTING, koji će trajati do srpnja 2019. godine, DUNEA će kroz analizu postojećeg stanja, razmjenu primjera dobre prakse i razradu metodologije s partnerima iz zemalja koje se nalaze pred istim izazovima, osmisliti nove alate za što uspješnije integrirano upravljanje obalnim područjem.

Projekt vrijedan nešto više od milijun eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Mediterranean, uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto. Proračun DUNEA-e je 89.490 eura.

IMG 20180522 120013770

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem