BLUEMED projekt – počeli radovi na pilot području u Cavtat

cavtat pilot naslovna

Bluemed projektni tim počeo je s radovima na podvodnim nalazištima amfora i dolija u blizini Cavtata. Uz DUNEA-u, kao odgovornog partnera za ovo pilot području, u radovima sudjeluju i predstavnici projektnih partnera Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Sveučilišta u Kalabriji i Centra za oceanografiju ciparskog Sveučilišta te tim Sveučilišta u Zadru, kao vanjski suradnici za arheološke radove

 U sklopu radova obavit će se čišćenje nalazišta te fotogrametrijsko snimanje i detaljno dokumentiranje postojećeg stanja na lokalitetu antičkog brodoloma s teretom amfora te na lokalitetu s dolijama kod otočića Supetra. Radovi uključuju i izradu georeferenciranog koordinatnog sustava i 3D modela nalazišta, ortogonalnog plana i karakterističnih presjeka koji će se iskoristiti za prikaz cavtatskog podmorja putem multimedijalnih platformi u Centru za posjetitelje koji će se u sklopu projekta otvoriti u prostorijama Arheološkog muzeja Konavala u Franjevačkom samostanu u Pridvorju.

Podsjetimo, projekt Bluemed, punog naziva ‘Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja’, s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana provodi se od kraja 2016. i traje tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, u projektu sudjeluju DUNEA i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za provedbu aktivnosti projekta Bluemed u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđeno je više od dva milijuna kuna.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem