Održan prvi partnerski sastanak u sklopu projekta Opera II

Opera 23

Projekt OPERA II ”Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije” predstavljen je široj javnosti i medijima 28. lipnja u Hotelu Adria u Dubrovniku. Prisutnima je istaknuto kako je nositelj projekta Dubrovačko-neretvanska županija, a njegova vrijednost iznosi 1.496.681,54 kuna te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda te kako će trajati 30 mjeseci.

 


Nakon predstavljanja, održan je i prvi partnerski sastanak na kojemu su nazočili članovi partnerskog vijeća - predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e i Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, Sveučilišta u Dubrovniku i Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Projekt će se provoditi diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli. Cilj projekta je doprinijeti povećavanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Inicijative su usklađene s potrebama i strateškim prioritetima županije te jačanjem kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR). Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskim Strategijama za razvoj ljudskih potencijala.

U sklopu projekta bit će održano ukupno deset radionica za 100 osobna ranjivih skupina na temu poduzetništva, ukupno osam radionica za 80 učenika osnovnih škola na temama poduzetništva i STEM (science, technology, engineering i mathematics) obrazovanje, ukupno četiri radionice za 48 učenika srednjih škola na temama poduzetništva i STEM obrazovanje, tri radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća i ukupno osam radionica za 40 predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda na temu pripreme projektnog prijedloga sukladno indikativnom planu objave natječaja.

logotip opera

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.