Partnerski sastanak projekta SHERPA održan u Marseilleu

dunea naslovna

Četvrti partnerski sastanak projekta SHERPA održan je 16. i 17. srpnja u francuskom gradu Marseilleu. Predstavnici Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su na sastanku kao jedan od partnera na projektu.

 Projekt SHERPA se provodi u okviru transnacionalnog programa Mediteran, a ukupna vrijednost projekta je € 3.591.689,35 od čega je DUNEA-in proračun € 202.463,20.

Jedna od glavnih tema sastanka je bila rasprava o trenutnom stanju radnog paketa „Testiranje“, odnosno izrade projekata energetske obnove javnih zgrada služeći se metodologijom razvijenom u sklopu projekta te izrade Smjernica energetske učinkovitosti u zgradama javne uprave koje će biti izrađene za svaku partnersku regiju. Za šest zgrada s područja Dubrovačko-neretvanske županije bit će izrađeni projekti energetske obnove, dok se u sljedećoj fazi provedbe projekta planiraju kapitalizirati ostvareni rezultati te prenijeti iskustva i znanja na jedinice lokalne samouprave iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugi dan partnerskog sastanka održan je zajednički seminar na temu transferiranja rezultata projekta te su svi projektni partneri održali prezentacije o svojim planovima za organiziranje po jednog nacionalnog seminara u svakoj od zemalja partnera. Na kraju je dogovoreno kako će se sljedeći partnerski sastanak održati u studenome na Malti do kojeg će biti dovršene i predstavljene sve aktivnosti u sklopu radnog paketa „Testiranje“.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem