Održana radionica "Natura2000"

DSCF1048

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u Dubrovniku, 18. srpnja u organizaciji Regionalne agencije DUNEA-e ugostio je još jedno u nizu događanja za sve općine i gradove te sve ostale javne institucije s područja županije i to na temu Natura2000.

Nakon edukacije o državnim potporama, temom Natura2000 sudionicima se pokušalo približiti osnovne informacije o problematici zaštite okoliša u kontekstu pripreme i provedbe projekata sufinanciranih ESI fondovima.

Zaštita okoliša je strateški važno pitanje ne samo Republike Hrvatske već i cijele Europske Unije te je važno da korisnici ESI fondova imaju jasne smjernice za postupanje u skladu s direktivama, ostalim aktima i procedurama. Također, naglašeno je da pored negativnog efekta administrativnih procesa, ne smijemo izostaviti ni činjenicu da je okoliš ujedno i resurs te da se pored svih ograničenja može i treba pametno iskorištavati.

Edukacije su dio aktivnosti provedbe projekta "DNŽ koordinacija razvoja i razvojnih kapaciteta korištenja ESI fondova" kojeg je Regionalna agencija DUNEA ugovorila s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu poziva iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-.2020.". Projektom se nastoji informirati, animirati, educirati i koordinirati ciljane korisnike iz javnog sektora o mogućnostima i potencijalima ESI fondova kao i provedba ugovorenih projekata kako bi se povećao broj projekata financiranih ESI fondovima. Projekt traje do ožujka 2019. do kada je pored ostalih aktivnosti planirano ukupno 17 ovakvih edukacija.

Edukacija "Natura2000" druga je u nizu te slijede teme "Upravljanje projektnim ciklusima" i "Studije izvodljivosti i analiza dobiti i gubitka".

Osim u Dubrovniku, edukacije će se održavati i na ostalim lokacijama na području županije kako bi se što više približile krajnjim korisnicima, te će se intenzivno održavati u narednim mjesecima.

tehnička pomoć logo

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem