Turistička i ugostiteljska škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti

cingrija tus gariste

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru „turizam i ugostiteljstvo“ imenovana je Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Kandidaturu je pripremala Regionalna agencija DUNEA-a s osnivačem škole, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom koji budućem RKC-u na upravljanje ustupa Vilu Čingrija te TUŠ Dubrovnik.

Prilikom prijave potpisani su ugovori o suradnji s ostalim županijskim školama za strukovno obrazovanje, s visokim učilištima koja imaju stručne studije komplementarne programu budućeg RCK-a, strukovnim komorama, te vodećim hotelskim kućama koje djeluju na području Županije.

Međunarodno partnerstvo i podršku razvoja RKC-a u Dubrovniku dao je Baskijski kulinarski centar, najznačajnija institucija ovog tipa na globalnoj razini, koji će svjetske trendove približiti korisnicima Centra.

Na javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja, između 42 kandidata, izabrano je 25 strukovnih škola koje će sada imati mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještaje za učenike i učitelje, više prakse za učenike, jaču suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." i „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020", a natječaji bi se prema najavama iz Ministarstva trebali raspisati već u rujnu.

U Županiji su predviđena ulaganja na tri lokacije i to u prostoru postojeće zgrade Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, u prostor u vlasništvu TUŠ Dubrovnik unutar gradskih zidina (Garište), te u prostor Vile Čingrija.

Misija Regionalnog centra kompetentnosti je biti mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo i osiguravanja fleksibilnog cjeloživotnog obrazovanja kroz istraživanje i razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, osposobljavanje nastavnika, predavača i mentora te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima kao i visokokvalitetna infrastruktura, a sve s ciljem kako bi se odgovorilo na potrebe tržišta za educiranom, osposobljenom i specijaliziranom radnom snagom.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem