Centri kompetencije DNŽ predstavljeni stranim partnerima

Monitoris3 7

U sklopu projekta Monitoris3 13. i 14. rujna u Dubrovniku održan je partnerski sastanak i ITS seminara. Na dvodnevnom događanju koje je organizirala Regionalna agencija DUNEA, kao jedan od projektnih partnera, sudjelovali su predstavnici ostalih partnerskih organizacija Inovacijske agencije Galicije iz Španjolske, portugalska Nacionalna inovacijska agencija i Komisija za koordinaciju i razvoj Regije Sjever, Regionalna razvojna agencija Regije Zapadna Rumunjska, Odjel za istraživanje i inovaciju Regije Veneto te Vijeće Regije Norland.

Proces pripreme i realizacije Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine predstavila je Marija Rajaković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a djelatnice Regionalne razvojne agencije DUNEA, Franica Miloš i Olja Trković, predstavile su prijedloge projekata pametne specijalizacije s područja Dubrovačko-neretvanske županije - Centar kompetencija za agrume i Centar kompetencija za turizam i ugostiteljstvo.

Isto tako, na sastanku je zaključeno kako je važno sagledati sve komparativne prednosti regije, u slučaju Dubrovačko neretvanske županije, turizam, ali i pravilno se pozicionirati na tržištu te poduprijeti razvoj poslovnog ekosustava (business ecosystem), značajnije se okrenuti istraživanju, posebice primijenjenim znanostima i ICT rješenjima.

Tijekom posjeta, sudionici su obišli i stonski Kaštio kao jedan od primjera prenamjene kulturne baštine u turističke svrhe, a čija se obnova sufinancira iz EU sredstava kroz projekt Povijest na zrnu soli u kojem je Regionalna agencija DUNEA jedan od partnera.

Projekt Monitoris3 (Razmjena iskustava nadzornih mehanizama, indikatora i metodologija usmjerenih ka unapređenju realizacije instrumenata u okvirima strategija pametnih specijalizacija u regijama) vrijedan je 1.395.103 eura, dok je DUNEA-in budžet 160.138 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je je 85 % sredstava proračuna. Nositelj projekta je Inovacijska agencija Galicije i trajat će do prosinca 2021.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem