Održana prezentacija natječaja Interreg IPA Programa prekogranične suradnje RH-BiH-CG

IMG 5211

U prostoru Regionalne agencije DUNEA, 12. listopada, održana je prezentacija o 2. Pozivu na dostavu projektnih prijedloga koji se provodi u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Prezentaciju je održala Olja Trković, stručna suradnica za regionalni razvoj i fondove EU uz Ivu Pozniak, višu stručnu suradnicu za regionalni razvoj i fondove EU. Trković i Pozniak, 4. listopada su sudjelovale na informativnom danu u Tivtu, Crna Gora, te su zaključke i ključne informacije prenijele predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA-e koji su sudjelovali na predstavljanju Poziva.

U prezentaciji su prikazane prioritetne osi i specifični ciljevi otvoreni za prijavu u drugom pozivu poput jačanja kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi, zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti, doprinos razvoju turizma, očuvanju kulturne i prirodne baštine te poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području.

Cilj programa je jačanje društvenog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz provedbu zajedničkih projekata.

Programsko područje obuhvaća 12 županija u Hrvatskoj, Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine i 109 općina u Crnoj Gori. Vrijednost drugog poziva je oko 26 milijuna eura, a intenzitet potpore iznosi do 85% za prijavitelje iz Hrvatske. Program se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstva, te pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014.-2020.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 20. prosinca 2018. u 12:sati. 

Više o pozivu saznajte ovdje.

 

                                                                                         

                                                                                                                                      

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem