Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i DUNEA-e na Europskom tjednu regija i gradova

slika DNŽ 2

Dubrovačka-neretvanska županija i ove je godine sudjelovala u najvećoj europskoj manifestaciji posvećenoj regionalnoj suradnji — Europskom tjednu regija i gradova, koja se održala od 8. do 11. listopada u organizaciji Europskog dobra regija i Glavne uprave Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku.

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA imali su priliku posjetiti Europski odbor regija, Europski parlament, Europsku komisiju te je održan sastanak sa stalnim predstavnikom Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, Matom Škrabalom, u Vijeću Europske unije, gdje se razgovaralo o aktualnim programima i prilikama koje su dostupne lokalnim i regionalnim samoupravama unutar članstva u EU.

Delegacija Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala je i na 131. plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija gdje je jednoglasno usvojeno Mišljenje župana Nikole Dobroslavića na temu "Paket višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021. – 2027." U mišljenju predstavnici regija i gradova upozoravaju na to da nepostojanje ažurirane strategije rasta koja će naslijediti strategiju Europa 2020., i nedostatne financijske omotnice mogu dovesti do nesklada između ciljeva EU-a i sredstava za njihovo ostvarivanje.

Europski tjedan regija i gradova svake godine okuplja na tisuće sudionika iz lokalnih, regionalnih i europskih uprava, kao i znanstvenike i stručnjake koji raspravljaju i razmjenjuju stajališta o različitim aspektima kohezijske politike na više od 170 radionica, seminara, diskusija i neformalnih sastanaka koji se održavaju tijekom četiri dana. Tijekom ovogodišnjeg izdanja poseban naglasak stavljen je na potrebu za čvrstom kohezijskom politikom nakon 2020. godine.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem