Uspješno završen ovogodišnji program stručne prakse u Predstavničkom uredu Županije u Bruxellesu

IMG 20181012 WA0004

Uspješno je završen posljednji ovogodišnji krug stručne prakse u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu. Program već sedam godina provode Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, a do sad ga je završilo više od 80 mladih.

Zbog velikog broja zainteresiranih, ove godine je povećan broj sudionika te su ukupno sudjelovala 23 polaznika. U sklopu međužupanijske suradnje, studentima iz Dubrovačko-neretvanske županije, pridružili su se i studenti iz Brodsko–posavske te Vukovarsko–srijemske županije. Ostvarena je suradnja i s Hercegovačko-neretvanskim kantonom čiji su predstavnici također boravili na dvotjednom programu u Bruxellesu.

Dubrovačko-neretvanska županija surađuje i s tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku Sveučilištem u Dubrovniku, Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnim Sveučilištem LIBERTAS, čiji studenti su temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, također jedni od polaznika.

Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu nudi mogućnost učenja o načinu rada i funkcioniranja Europske Unije te njezinih institucija. Također, polaznici imaju priliku sudjelovati na brojnim konferencijama i radionicama o najvažnijim pitanjima Unije te se upoznati s mogućnostima koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici Europske unije.

Program prakse za mlade u Uredu u Bruxelles nastavit će se i u 2019. godini, a novi poziv se očekuje početkom godine.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem