WiFi4EU Tri grada i pet općina iz Dubrovačko-neretvanske županije uvodi besplatne Wi-Fi pristupne točke

wifieu

Gradovi Opuzen, Ploče i Korčula, te općine Ston, Janjina, Trpanj, Mljet i Smokvica iz Dubrovačko-neretvanske županije osvojili su vrijednosne kupone koje dodjeljuje Europska komisija u okviru programa WiFi4EU kojim se želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe.

Iz Republike Hrvatske na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura.

Vaučerom za WiFi4EU bit će pokriveni troškovi za opremu i instalaciju pristupnih točaka za Wi-Fi, a odabrane jedinice lokalne samouprave tijekom najmanje tri godine snosit će troškove povezivosti, te održavanja i uporabe opreme.

Proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna eura za razdoblje 2018. – 2020. Nakon prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018., dodijeljeno je 2800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura.

Gradovi i općine koje nisu osvojile vrijednosne kupone za ugradnju potrebne opreme za Wi-Fi pristupne točke mogu se prijaviti na sljedeći poziv koji će biti otvoren početkom 2019. godine.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem