Župan Dobroslavić o projektima Europske unije u emisiji 'Puls'

puls

Župan Nikola Dobroslavić gostovao je u emisiji Libertas TV-a ”Puls” voditeljice Katarine Milat Kralj, a ovom prilikom osvrnuo se na brojne teme i projekte od značaja za Dubrovačko-neretvansku županiju.

'Možemo ocijeniti da je 2018. godina bila dobra godina za županiju. Imali smo stabilnost, realizaciju brojnih projekata, posebno onih realiziranih europskim fondovima, poput najvećih projekata Pelješkog mosta i Zračne luke Dubrovnik, izgradnje studentskog doma, projekta obnove kulturne baštine koja se provodi na više mjesta u županiji. Tu je i projekt navodnjavanja u Opuzenu, poduzetnički inkubator u Pločama, i ti brojni projekti su kruna višegodišnjih napora. Mislim da možemo biti zadovoljni' objasnio je župan Dobroslavić osvrnuvši se tako na proteklu godinu.

Također je istaknuo da Županija ima u visokom stupnju pripremljenosti ili već prijavljeno na financiranje iz fondova EU osam projekata luka od lokalnog i županijskog značaja vrijedne više od 400 milijuna kuna, kao i ribarske luke u Vela Luci i Sustjepanu vrijedne 100 milijuna kuna.

Župan se posebno osvrnuo na Mišljenje o Paketu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021.-2027. godine, koje je sastavio i predstavio na Europskom odboru regija u Bruxellesu.

'To smatram dijelom svog posla i svoje dužnosti kao župana, jer time promoviramo županiju, poboljšavamo kontakte s Europom i od toga imamo koristi u korištenju Europskih fondova. Rezultat tog posla dijelom je rezultat našeg Ureda u Bruxellesu, a najviše rezultat naše Razvojne agencije, i naših Odjela koji rade na EU projektima, i tu smo prepoznati u Hrvatskoj, a mogu reći i izvan nje', poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Cijeli intervju pogledajte ovdje. 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem