Regionalna agencija DUNEA potpisala Memorandum o razumijevanju održivog sportskog događaja „Metkovska skalinada“

metkovska skalinada

Drugi sastanak Radne skupine za Metkovsku skalinadu, te svečano predstavljanje projekta Zero Waste Blue, održano je 15. ožujka u Hotelu Narona u Metkoviću.

 

Sastanku je nazočila i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, te je potpisala Memorandum o razumijevanju održivog sportskog događaja „Metkovska skalinada“, sklopljen između Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića, Sportske udruge „Neretva run“, Turističke zajednice Grada Metkovića, Ustanove za kulturu i sport Metković i Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković.

Regionalna agencija DUNEA, kao suradnik na projektu, obvezuje se na poticanje stalne suradnje između svih dionika koji su uključeni u organizaciji, kao i na poticanje razmjene i stvaranje sinergija između subjekata uključenih u realizaciju događaja.

Jelena Dadić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije koja je suorganizator utrke, predstavila je Metkovsku skalinadu kao dio projekta Interreg Italija-Hrvatska Zero Waste Blue.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uz Metkovsku skalinadu koja se održala u nedjelju 17. ožujka, u projekt je uključen i Stonski maraton planiran za rujan ove godine.

Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta koji traje od lipnja 2018. godine do studenog 2019. godine iznosi oko 860 tisuća eura, vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri su Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ERVET Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem