Prvi sastanak projekta 'MoST' održan u Padovi

mostweb

U sklopu projekta MoST održan je prvi partnerski sastanak 14. ožujka u Padovi na kojem su kao predstavnici Regionalne agencije DUNEA sudjelovali stručni suradnici za pripremu i provedbu EU projekata Antonija Odak i Stjepan Rezo.

Projekt MoST će kroz monitoring prodora slane vode na donjim tokovima rijeke Neretve u Hrvatskoj, te rijeke Po u Italiji, procijeniti, predložiti i testirati odgovarajuće protumjere kako bi se ograničio i ublažio prodor slane vode koji ima ozbiljne posljedice na poljoprivredne aktivnosti i turizam.

O ovim aktivnostima i drugim projektnim temama raspravljalo se na sastanku koji se održao u organizaciji Sveučilišta u Padovi, koji je ujedno i vodeći partner u projektu. Domaćin sastanka, profesor Paolo Salandin, održao je prezentaciju na temu projektne strukture i sadržaja projektnih aktivnosti, te s ostalim članovima projektnog tima dogovorio iduće korake za provedbu projekta.

Projekt MoST, ugovoren u sklopu programa Interreg Italy – Croatia 2014. – 2020., vrijedan je 2.598.608,60 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 120.000,00 eura. Uz Sveučilište u Padovi i Regionalnu agenciju DUNEA-u, u projektu sudjeluju i partneri iz Italije: Nacionalno vijeće za istraživanja, Upravno tijelo za sanaciju zemljišta – Adige Euganeo, Regija Veneto te partneri iz Hrvatske: Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu te Hrvatske vode.

MOST vidljivost web

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.