Primjeri dobre prakse lokalnog partnerstva za tržište rada u Poljskoj

poljska

Studijsko putovanje u Poljsku, od 22. do 25. svibnja 2019., organiziralo se u sklopu provedbe EU projekta „Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ – OPERA II.

U cilju razmjene iskustva i primjera dobre prakse lokalnog partnerstva za tržište rada te učenja na uspješnom modelu razvoja socijalnog poduzetništva, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, HZZ-a Ispostave Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, te predstavnici HGK i HOK Dubrovnik posjetili su Ured za zapošljavanje u gradu Skarzynsko-Kamienna te grad Starachowice.

U radnom posjetu, predstavnici gradskih vlasti ali i udruga, pobliže su predstavili razvoj socijalnog poduzetništva, te pripremu i provedbu EU projekata iz područja socijalne infrastrukture, poduzetništva te aktivnog uključivanja ranjivih skupina u lokalno planiranje.

poljska2

Projekt OPERA II provodi se diljem županije, u Dubrovniku, dolini Neretve i na Korčuli, a namijenjen je povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanju kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                     logotip opera

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.