Predstavljene aktivnosti projekta 'Klub za zapošljavanje Ploče'

ploce

U Pločama je 3. lipnja održan okrugli stol u sklopu projekta „Klub za zapošljavanje Ploče“ na kojem se potpisala Povelja suradnje partnera, nakon čega je održana i početna konferencija projekta na kojoj su predstavljene aktivnosti te očekivani rezultati projekta koji Grad Ploče provodi u partnerstvu s Regionalnom agencijom DUNEA.

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Ploča, Ivan Marević, a priliku da predstave projekt imali su i partneri projekta: Melanija Milić – ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Dasen Jasprica – ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Ina Žderić – ravnateljica Srednje škole u Pločama, Anđelina Dugandžić – voditeljica ispostave Ploče HZZ-a i predstavnica Deše, Ana Grgić.

Projektom je predviđeno osnivanje središnjeg informativno-edukacijskog punkta za nezaposlene mlade i srednjoškolce koji će kroz aktivnosti karijernog usmjeravanja nezaposlenih mladih i profesionalno usmjeravanje srednjoškolaca te pružanje programa cjeloživotnog obrazovanja od značaja za lokalno gospodarstvo pružiti osnovu za provedbu ciljeva i mjera Dubrovačko-neretvanske strategije ljudskih potencijala na razini lokalne zajednice.

Na konferenciji svoja iskustva okupljenima su prenijeli i Darko Plećaš, ispred Lučke uprave Ploče (ICT tehnologija), Ivan Katamatić, ravnatelj Razvojne agencije Plora (EU fondovi) te Tomo Ostojić, ECO-FIG”O smokva Ostojić (poljoprivreda i društveno poduzetništvo).

Tijekom projekta će ciljne skupine nezaposlenih mladih i srednjoškolaca biti uključene u profesionalno savjetovanje i programe cjeloživotnog obrazovanja u navedenih pet segmenata kako bi se nezaposlenim mladima pružila prilika za dodatno usavršavanje u navedenim deficitarnim područjima te im se olakšala zapošljivost i i tržišna konkurentnost na lokalnom i županijskom tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta je 742.562,38 kuna, a u 100 postotnom iznosu financiran je sredstvima Operativnog programa Europskog socijalnog fonda „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.'' Razdoblje provedbe projekta je dvije godine.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.