Otvoreno Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Pravilnika o ustrojstvu, djelokrugu i načinu rada otočnog vijeća

mljet

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izvijestilo je da je do 30. lipnja 2019. otvoreno Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Pravilnika o ustrojstvu, djelokrugu i načinu rada otočnog vijeća.

Pravilnik donosi Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju članka 18. stavka 8. Zakona o otocima („Narodne novine“, broj 116/08).

Otočno vijeće osniva ministar nadležan za otoke kao svoje savjetodavno tijelo radi savjetovanja pri izradi i provođenju programa, planova, projekata, mjera i aktivnosti održivog razvoja otoka.

Otočno vijeće čine predstavnici Hrvatskoga sabora, tijela državne uprave i nadležnih javnopravnih tijela, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u čijoj su nadležnosti otoci odnosno dijelovi otoka, otočni koordinatori, predstavnici otočnih razvojnih dionika te znanstvene i stručne zajednice koji se bave otočnim razvojem.

Ovim se pravilnikom uređuje broj članova Otočnog vijeća, način njihovog odabira i djelokrug Otočnog vijeća.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem