U sklopu projekta SHERPA održan „Transference“ seminar za jedinice lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije

sastanak11

U srijedu, 19. lipnja, u hotelu Adria održan je „Transference“ seminar u sklopu projekta SHERPA na kojem Regionalna agencija DUNEA sudjeluje kao jedan od partnera.

Projekt za cilj ima osnažiti kapacitete javne uprave na regionalnoj i lokalnoj razini u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama i smanjenja emisija CO2.

Jedna od aktivnosti projekta je i održavanje „Tranference“ seminara na kojem su jedinicama lokalne samouprave prezentirane dosadašnje projektne aktivnosti i rezultati, te predstavljene mogućnosti kako projekt SHERPA može podržati jedinice lokalne samouprave u planiranju povećanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama.

Također, predstavljeni su uspješno provedeni projekti energetske obnove javnih zgrada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te mogućnosti prijave na buduće Pozive Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Planirane aktivnosti i očekivani rezultati projekta su razviti metodologije i strategije upravljanja javnim resursima, upotreba IT alata u području energetske učinkovitosti te definirati projekte, intervencije i buduće aktivnosti ulaganja u zgrade javne namjene.

Projekt SHERPA se provodi u sklopu Transnacionalnog programa Mediteran, a uz Regionalnu agenciju DUNEA u provedbi sudjeluje još 10 partnera iz Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Malte. Ukupna vrijednost projekta je 3.591.689,35 € od čega je proračun Regionalne agencije DUNEA 202.463,20 €.

MEDsherpa

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.