Objavljen poziv – „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama“

climatechange

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 12. srpnja 2019. otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama“.

Predmet poziva je potaknuti poboljšanje kvalitete i raspoloživosti podataka iz područja klime, jačanjem znanstvenih istraživanja o utjecaju, ranjivosti i mogućnostima prilagodbe klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj.

Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti subjekti koji su organizacije za istraživanje i širenje znanja (istraživačke organizacije) i/ili istraživačke infrastrukture u skladu s definicijama istraživačke organizacije i istraživačke infrastrukture. Prijavitelj može prijaviti i provoditi projekt samostalno ili u partnerstvu, a može imati više od jednog partnera.

Ukupna raspoloživa sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj predviđena za ovaj Poziv iznose 34,2 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 200 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan projekt, može dodijeliti najviše 3 milijuna kuna. 

Dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 23. rujna 2019. godine dok je krajnji rok dostave projektnih prijedloga do 31. ožujka 2020. godine odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava EFRR-a predviđenih za ovaj Poziv. 

Natječajnu dokumentaciju i više informacija možete pronaći na stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova.  

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.