Skupština Jadransko-jonske euroregije održana u Mostaru

jadransko

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije koja se održala u Mostaru, a na kojoj je sudjelovala i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić.

Na skupštini su prihvaćena financijska izvješća i izvješća o radu za prethodnu godinu, te plan rada, financijski plan i kalendar aktivnosti za narednu godinu. Ratificirani su dokumenti „Savez za suradnju na Sredozemlju“, te „Atenska deklaracija o INTEREG MEDITERAN održivom razvoju u zajednici“.

Župan Dobroslavić je u svom izlaganju, izrazio podršku ovim inicijativama kao alatima koji kroz institucionalne mreže potiču razvojne programe i projekte od interesa za prostor Jadransko- jonske euroregije. Naglasio je pritom važnost prometnog povezivanja kao preduvjeta za ukupni razvoj ovih prostora.

Uz Skupštinu u Mostaru održan je i seminar namijenjen interesima mladih ljudi, o lokalnim čimbenicima odgovornim za implementaciju razvojnih strategija uključujući lokalne institucije. Seminar je okupio obrazovne institucije, posrednička tijela, slobodne stručnjake, male poduzetnike, udruge i nevladine organizacije.

Jadransko-jonska euroregija, udruga je jedinica regionalne i lokalne samouprave u prvom redu ispod državne vlasti iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke. Udruga trenutno broji trideset i tri članice.

Župan Dobroslavić obavlja dužnost predsjednika u drugom uzastopnom mandatu, dok dužnost potpredsjednika obavlja predsjednik talijanske regije Abruzzo Marco Marsilio.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.