Regionalnoj agenciji DUNEA uručena Zahvalnica za podršku i pomoć u ostvarenju projekta 'Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću'.

muzej

Župan Nikola Dobroslavić je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u petak, 26. srpnja, otvorio Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva, koji se nalazi u sklopu Poljoprivredne zadruge Putnikovići.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić, kojoj je ovom prilikom uručena Zahvalnica za podršku i pomoć u ostvarenju projekta 'Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću'.

Regionalna agencija DUNEA u partnerstvu s Dubrovačko-neretvanskom županijom neprekidno radi na poticanju razvoja turističke infrastrukture i promociji ruralnog turizma pa je tako arhitektonsko rješenje za Dom vinarske tradicije sufinancirano kroz EU projekt Adriatic Route, a muzejski postav je djelomično opremljen kroz EU projekt WiNe.

Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u sklopu Poljoprivredne zadruge Putniković prostire se na više od 800 četvornih metara i sastoji se od tri zbirke – Doma vinarske tradicije, Povijesnog razvoja loze na ovim prostorima i Vina u tradiciji življenja. Između ostalog, posjetitelji će imati priliku otkriti kakvu je ulogu imalo vino u ruralnim, a kakvu u građanskim sredinama, kako su izgledale etikete, tko su slavni vinogradari i vinari, kako se nekada obrađivala zemlja, koji su se alati koristili, kakvi su običaji vezani uz vino i slično.

Otvaranju ovog jedinstvenog muzeja nazočili su i saborski zastupnik Branko Bačić, državni tajnik u ministarstvu turizma Frano Matušić, zamjenik župana Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnici s područja Pelješca i brojni drugi uzvanici.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.