Održani Horizon 2020 info dani

h2020 rsz

U Bruxellesu su u organizaciji Europske komisije i Izvršne agencije za malo i srednje poduzetništvo (EASME) održani Horizon 2020 info dani.

Glavni cilj navedenog događanja bio je predstaviti mogućnosti financiranja kroz radni program za cilj Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovine kroz 2020 godinu. Radni program Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovine ima za cilj doprinositi povećanju europske konkurentnosti i poboljšanju kvalitete življenja, istovremeno osiguravajući integritet i održivost u pitanjima vezanim za okoliš te održavajući prosječno globalno zatopljavanje.

Sposobnost ekonomije da se prilagodi i postane otpornija na klimatske promjene te učinkovito koristi resurse i istodobno zadrži konkurentnost uvelike ovisi o visokim razinama eko-inovacija, društvene i tehnologijske prirode. Svjetsko tržište eko-inovacija vrijedi otprilike 1 bilijun eura godišnje i očekuje se da će se utrostručiti do 2030. godine, čime eko-inovacije predstavljaju značajnu mogućnost za jačanje konkurentnosti i stvaranje radnih mjesta diljem Europe.

Konferencija je okupila veliki broj sudionika, predstavnika Europskih institucija, međunarodnih organizacija, predstavnika nacionalne vlasti, upravljačkih tijela ali i predstavnika regionalne i lokalne vlasti.

Više informacija o programu Horizon 2020 i nadolazećim natječajima potražite ovdje.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.