Građevinski radovi u sklopu projekta 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve' napreduju prema planu

prirodnafinal

Građevinski radovi u Pločama, u sklopu projekta 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve', u kojem je uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju partner na projektu i Regionalna agencija DUNEA, napreduju prema planu.

Gradilišta su u četvrtak, 19. rujna, obišli pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće te zamjenik ravnateljice Regionalne agencije DUNEA Bruno Bebić. Prilikom posjeta obišli su dva zahvata u sklopu projekta, a to su uređenje posjetiteljskog centra Vrata Neretve i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini te uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu.

Projekt u cijelosti obuhvaća devet infrastrukturnih zahvata, a osim uređenja posjetiteljskog centra i planinarskog doma te edu-eko kompleksa na brdu Trovro projektom će se urediti i izložbeni prostor – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju“ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima,  tematske staze na Baćinskim jezerima, pješačke staze kroz značajni krajobraz Predolac-Šibenica, edu-eko vrt u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, edu-eko dječje igralište u Otrić-Seocima te će se nabaviti i postaviti oprema i sustav tehničke zaštite u Metkoviću.

Ukupna vrijednost projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ je 14.048.072,02 kune, od kojih 75 posto, odnosno 10.536.054,01 kuna, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu agenciju DUNEA, partneri na projekta su i Grad Ploče, Grad Metković te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt završava u listopadu 2020. godine. 

prirodnalogo

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.