Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije službeno posjetilo Vukovarsko-srijemsku županiju

posjetvukovar

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević, ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić i ostalim suradnicima, u službenom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na radnom sastanku održanom u Palači Srijem u Vukovaru župan Dobroslavić se sastao sa županom Božom Galićem i suradnicima te se tom prilikom razgovaralo o svim oblicima suradnje između dviju prijateljskih županija, posebice o povezivanju zelene i plave Hrvatske.

”Mislim da već imamo vrlo dobre rezultate i da smo počeli trasirati zeleno-plavu magistralu”, rekao je župan Galić.

Istaknuto je kako oba župana vjeruju da će se uz gospodarsku razvijati i turistička suradnja za koju se, složili su se, treba poboljšati prometna infrastruktura.

”Pokušavamo povećati broj avio-linija Osijek -Dubrovnik,  jer to je preduvjet za veći broj turista, a također očekujemo i izgradnju autoputa preko BiH koji će prepoloviti put od Dubrovnika do Osijeka. Ono što je objektivno moguće to i postižemo, a naravno da prostora ima još više i na tome ćemo raditi”, rekao je  župan  Dobroslavić, te podsjetio na ljetos otvorenu trgovinu 'Vrhunsko vukovarsko' u Dubrovniku.

”Dijelimo puno sličnosti iz Domovinskog rata, ali i simboličnu suradnju nastavljamo i dalje, budući svake godine poklanjamo vašim najmlađima i najpotrebnijima 10 tona mandarina i time pokazujemo da imamo osjećaje jedni za druge”, rekao je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemska županija i Dubrovačko-neretvanska županija Sporazum o suradnji potpisale su 1996.godine, i od tada nastavljaju surađivati i međusobno se pomagati, a prostora za nove oblike suradnje uvijek postoji.

Prilikom posjeta Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije posjetilo je Muzej vučedolske kulture gdje su imali priliku vidjeti kako se razvijala kultura još iz bakrenog doba kroz aspekte stočarstva, poljoprivrede, lova i ribolova, izgradnje kuća i naselja, tkanje i izradu odjeće, razvoj zanata, metalurgije, keramike itd.

Također, predstavnici Županije sudjelovali su i na VIII. Nacionalnoj šunkijadi  u Starim Mikanovcima, na kojoj su dodijeljena priznanja proizvođačima slavonske domaće šunke.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.