Novi natječaj LAG-a 5 'Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava'

jabukefin

U tijeku su prijave na 3. natječaj LAG-a 5 za provedbu tipa operacije 1.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a 5 za razdoblje 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 790.024,25 HRK.

Predmet natječaja je restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a 5, (Dubrovačko primorje, poluotok Pelješac, otoke: Mljet, Korčula i Lastovo) zavisno od organizacijskog oblika. Svrha je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama.

Prihvatljivi prijavitelji su: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođačka organizacija, poljoprivredna zadruga, obrt registriran za poljoprivrednu djelatnost, trgovačko društvo za poljoprivrednu djelatnost, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, te obrti, mikro i mala i srednja poduzeća.

Nositelj projekta mora dokazati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva (izuzev proizvođačkih organizacija i zadruga) i to:

a) za projekte u sektoru voća, povrća i cvijeća najmanje 6.000 EUR;

b) za projekte u ostalim sektorima najmanje 8.000 EUR.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 30.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, osim za mlade poljoprivrednike kod kojih se intenzitet potpore može uvećati za 20%.

Prijave projekata podnose se u jednom (1) zatvorenom paketu/omotnici isključivo preporučenom poštom od 07.10.2019. do 07.11.2019. na adresu: Lokalna akcijska grupa ''LAG 5'', Šetalište kralja Petra Krešimira IV 98, 20250 Orebić.

Sve informacije moguće je dobiti na adresi e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tekst natječaja i pripadajući obrasci i prilozi nalaze se na stranicama LAG-a 5 na poveznici.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem