Ravnateljica Regionalne agencije DUNEA sudjelovala na panel raspravi o potencijalima agroturizma Neretve

glavnamandarine

Na poziv ravnateljice Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen Ivane Filipović, zamjenica župana Žaklina Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovale su 19. listopada u panel raspravi na temu potencijala agroturizma u dolini Neretve, koja je održana u sklopu manifestacije “Dani mandarina”.

Na panelu je bilo riječi o načinima i mogućnostima razvoja agroturizma u dolini Neretve, projektima koje je Regionalna agencija DUNEA provodila i provodi u ovoj oblasti, zaštićenoj oznaci izvornosti naše mandarine, promidžbi neretvanske kuhinje i nizu drugih tema koje mogu utjecati na razvoj agroturizma i opstanka mladih u sektoru poljoprivrede.

Moderatorica panel rasprave bila je ravnateljica škole Ivana Filipović, a uz zamjenicu župana Žaklinu Marević i ravnateljicu Regionalne agencije DUNEA Melaniju Milić, u raspravi su sudjelovali i predstavnik poduzetnika iz područja agroturizma Joško Curić te proizvođač agroturističkih proizvoda Mijo Ćelić.

U zanimljivoj raspravi istaknuti su bogati potencijali neretvanske doline.

Dožupanica Marević pojasnila je napore Županije da se Neretvanska dolina brendira kao jedinstvena destinacija u čemu im pomaže i Regionalna agencija DUNEA. Ravnateljica Milić upoznala je prisutne s projektima koji se provode s ciljem revitalizacije ruralnih područja i održivog turizma. Cilj projekata je smanjiti pritisak turista na obalna područja nudeći kvalitetne sadržaje i agroturističku ponudu u ruralnim područjima.

Ravnateljica Filipović ponovila je nastojanja škole da kroz ovu manifestaciju   škola promovira zanimanje agroturistički tehničar kao jedno od poželjnih zanimanja za upis učenika. Svi prisutni složili su se kako je potrebno poticati strukovna zanimanja jer je to jedini način da učenici ostaju u neretvanskoj dolini.

Dožupanica je naglasila napore Županije u poticanju deficitarnih zanimanja stipendijama te planom županije da se i zanimanje agroturistički tehničar uvrsti kao zanimanje koje će u idućoj upisnoj godini biti poticano stipendijama koje će financirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Iza panel rasprave upriličen je prigodni domjenak.

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem