Održan 'Startup weekend' u okviru projekta OPERA II

statrupgl

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Marin Držić sudjelovali su na „Startup weekendu“ koji se održao 18. i 19. listopada u prostorijama škole i Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o., ujedno i organizatora radionice.

Startup weekend je organiziran u sklopu projekta OPERA II - “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ te je bila namijenjena osnovnoškolcima. Trenutni ekonomski čimbenici su u potpunosti promijenili pogled na poduzetništvo koje je postalo nezaobilazan pokretač zapošljavanja i gospodarskog rasta i iz tog razloga se nastojalo uključiti učenike u razvoj poduzetničke ideje koju samostalno izaberu.

Ovaj Startup weekend je osmišljen na način da učenike inspirira i motivira na poduzetničko promišljanje. Uz dva dana se kroz platno poslovni model pojasnio učenicima proces razvoja i ispitivanja svoje ideje. Uz pomoć stručnih mentora timovi su razvijali svoje poduzetničke ideje te su kroz praktično iskustvo dobili mogućnost prepoznati čimbenike koji dovode do uspjeha na tržištu.

Uz koordinaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - područni ured Dubrovnik razradila se i tema „Upravljanje ljudskim potencijalima“.

Učenici su kroz metodu igranja uloga vježbali postupak odabira novog zaposlenika. Učili su raditi analizu radnog mjesta (što osoba na poslu treba točno raditi, koje osobine i vještine/znanja treba imati), kako privući nove zaposlenike, kako voditi selekcijski intervju i donijeti odluku o zapošljavanju.

Startup weekendu je prisustvovalo 13 učenika, podijeljena u četiri tima. Pobjednički tim čine učenici sedmog razreda OŠ Marina Držića: Karmen Marija Đurić, Tyra Vladić, Vito Šutalo i Đuro Bunda s projektom „Color lab cafe“.

Opći cilj projekta 'OPERA II' je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ. Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                                     logotip opera

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.