Održan sastanak o daljnjim izazovima projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

ruralnaoperativnisastanak

Sastanak operativnog tima za provođenje projekta 'Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija' održao se 21. studenoga u prostorijama Regionalne agencije DUNEA.

Nazočne je pozdravila Renata Glunčić, viša stručna suradnica Regionalne agencije DUNEA, koja administrativno i operativno provodi projekt, te je partnerima predstavila daljnje korake u provedbi projekta u kojem se zahtjevni infrastrukturni radovi privode kraju.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatskog restauratorskog zavoda - Dubrovnik, Općine Smokvica, Mljet i Dubrovačko primorje, te putnička agencija Dominium travel. 

operqativni2

Nakon održane prezentacije o provedbi, financijama projekta te izvještavanju i aktivnostima komunikacije i vidljivosti partneri su razgovarali o tijeku projekta, izazovima i rješenjima.

Projektom su obuhvaćena područja Korčule, Dubrovačkog primorja i Mljeta, koji će nakon odrađenih aktivnosti biti bogatiji za novu kulturno-turističku ponudu povezanu u jedinstveni turistički proizvod pod nazivom 'Putevima prošlosti'.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a uz navedene partnere, na projektu još sudjeljuju Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA, te Obrt za restauriranje namještaja Depolo. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, a iznos bespovratnih sredstva je 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

                                                              logotipi vidljivost

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.