Održana i treća radionica radionice za jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

opglavna1

U sklopu projekta OPERA II, koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija, 3. i 4. prosinca, 2019, održana je i treća od planirane tri radionice za jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije (PVTR).

Članovi PVTR-a, predstavnici javnog, gospodarskog, obrazovnog i civilnog sektora s područja Dubrovačko-neretvanske županije, na trećoj dvodnevnoj radionici pod nazivom „Razvoj sustava usluga i sustava upravljanja PVTR-om” imali su prilike raspravljati o ulozi Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (LPZ-a) u kreiranju lokalnih strategija za razvoj ljudskih potencijala (SRLJP), te ulozi LPZ-ova u razdoblju provedbe strategija.

Cilj radionice bio je identificirati i razviti konkretne usluge koje će PVTR provoditi kako bi osigurao potporu dionicima u provedbi SRLJP DNŽ, napraviti konkretni akcijski plan za provedbu usluga u narednom razdoblju, ocijeniti učinkovitost upravljanja provedbom SRLJP DNŽ od strane PVTR-a, predstaviti primjere i važnost sustava monitoringa i evaluacije provedbe SRLJP, te izraditi prijedlog sustava monitoringa i evaluacije provedbe SRLJP.

Opći cilj projekta 'OPERA II'- „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“, je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                               logotip opera

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.